Aνακριβή στοιχεία για τη διοίκηση του Καυτανζόγλειου Εθνικού Σταδίου

Aνακριβή στοιχεία για τη διοίκηση του Καυτανζόγλειου Εθνικού Σταδίου

Αρ. Πρωτ. 16871/24.05.2011

Προς Υπουργό:

- Πολιτισμού & Τουρισμού

Στην με αρ. πρωτ. 1091/26.4.2011 απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, αναφορικά με κομματικές τοποθετήσεις στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο, αποδεικνύεται η ανακρίβεια των στοιχείων που κατέθεσε το αρμόδιο Υπουργείο. Στην με αρ. πρωτ. 13720/23.3.2011 ερώτηση που κατέθεσα, αναφέρομαι στην απομάκρυνση του κ. Χ. Αηδονόπουλου από τη διοίκηση του Καυτανζόγλειου Εθνικού Σταδίου και σε κομματικές τοποθετήσεις στη διοίκησή του. Οι τοποθετήσεις ημετέρων κομματικών στελεχών συνεχίζονται και μάλιστα εκτός της περιβόητης διαδικασίας OpenGov. Συγκεκριμένα, το αρμόδιο Υπουργείο στην απάντησή του αναφέρει, ότι ο τοποθετηθείς στη διοίκηση του Εθνικού Σταδίου έχει υποβάλλει βιογραφικό για τη συγκεκριμένη θέση.

Όμως, η ανακρίβεια των στοιχείων του αρμόδιου Υπουργείου βεβαιώνεται από το γεγονός, ότι οι διοικήσεις των άλλων εθνικών γυμναστηρίων ορίσθηκαν από τον Μάρτιο του 2010 έως το Δεκέμβριο του 2010. Μάλιστα οι τοποθετήσεις αυτές υποχρεωτικά δημοσιεύονται και στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» με τη σχετική αιτιολόγηση. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν προκύπτει για τη συγκεκριμένη διοίκηση. Σημειωτέον, ότι το αρμόδιο Υπουργείο εξετάζει την ύπαρξη αποζημίωσης για τον Πρόεδρο του Σταδίου, πρωτόγνωρο για τα 50 χρόνια λειτουργίας του. Η αναξιοκρατία και η κομματοκρατία του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται και μάλιστα απρόκλητα, δημιουργώντας οξύτατα προβλήματα, αποκλείοντας άξια άτομα που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στον κοινωνικό και πολιτιστικό ιστό της Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Πώς αποδεικνύεται το γεγονός, ότι η σημερινή διοίκηση του Καυτανζόγλειου Εθνικού Σταδίου πήρε μέρος στη διαδικασία του OpenGov και πληροί τα τυπικά προσόντα, που απαιτούνται; 

- Ποιοι είναι οι λόγοι της απομάκρυνσης του κ. Αηδονόπουλου από τη διοίκηση του Εθνικού Σταδίου;